Huumolan kotisivut
Asukkaat 1939
Kylätoimikunta
Kuvia
Ajankohtaista
Etusivu

Huumolan kylätoimikunta

Kuolemajärvi-säätiön hallintoneuvostossa keskusteltiin 1990-luvun puolivälissä vapaamuotoisen kyläläisten yhteistoiminnan virittämisestä. Unto Hörkkö ja Aarne Reiman lupautuivat tuolloin kutsumaan huumolalaiset koolle, jos säätiö auttaa järjestämällä kokoontumistilat. Ne löytyivätkin säätiön asiamiehen Ossi Muurisen siloisen työpaikan TSOP:n huoneistosta.

Kutsu lähetettiin kaikille elossa oleville huumolalaisille, joiden osoite oli tiedossa. Se tavoittikin melko kattavasti, sillä Eila Lehtinen oli jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien koonnut kyläläisiä yhteen kotikylämatkoille.

Ensimmäiseen kokoontumiseen 12.8.1995 saapui 63 henkeä eripuolilta Suomea. Vilkkaan keskustelun jälkeen tehtiin kauaskantoisia päätöksiä, joista tärkein oli kylätoimikunnan perustaminen jatkuvan yhteydenpidon takaamiseksi ja Huumolaa koskevan tiedon tallentamiseksi. Jatkossa päätettiin kokoontua vuosittain ja kylätoimikunnan tehtäväksi annettiin aineiston kokoaminen kyläkirjaa varten. Sen jälkeen on kokoonnuttu vuosittain Turussa Kuolemajärvi-juhlaviikonlopun lauantaina klo 13.00. Tarkempi paikka ilmoitetaan vuosittain ennakkoon Karjala-lehdessä ja nyt myös kotisivuillamme.

Kyläkirja valmistui vuonna 2000. Sen jälkeen on kyläläisten toimeksiannosta työstetty Huumola-
aiheinen t-paita, viiri ja video/dvd. Huumolassa on käyty lähes joka kevät; viimevuosina yhteistoiminnassa paimiolaisen matkatoimiston Vistamatkat Oy:n kanssa.

Kyläläisten vanhetessa toiminnan pääpaino on siirtynyt Huumolaa koskevan tiedon tallentamiseen muun muassa näille nettisivuille, joita on tarkoitus täydentää vuosittain,

Kylätoimikunnan tämänhetkinen kokoonpano on: sihteeri Aarne Reiman; osoite Anttilankatu 2 B, 13210 Hämeenlinna, puhelin: 050-5920720, sähköposti: aarne.reiman(ät)elisanet.fi, rahastonhoitaja Antti Iivonen ja muut jäsenet:Aura Arvisto, Elma Kuusisto, Marja Hörkkö ja Päivi Järvinen.