Huumolan kotisivut
Asukkaat 1939
Kylätoimikunta
Kuvia
Ajankohtaista
Etusivu

Talo 61 Koivumaa


Talo 61 Koivumaa

Pekka Niiranen perheineen muutti Kämärän aseman kautta Jokelaan Koivumaan tilalle 1930-luvun alussa. Tilan rakennukset sijaitsivat noin 400 metrin etäisyydellä Jokelan kautta Summan myllylle johtavasta tiestä. Majakylään oli matkaa nelisen kilometriä. Rakennukset sijoittuivat oheisen Pentti Niirasen muistikuvan perusteella laaditun piirroksen osoittamalla tavalla. Päärakennus valmistui muuttovuonna, mutta se paloi vuonna 1937. Uutta taloa alettiin rakentamaan seuraavana vuonna ja se oli ensi kertaa evakkoon lähdettäessä vielä keskeneräi- nen. Talo oli hirsinen, ulkovuoraamaton eikä siinä ollut vinttihuoneita eikä lattianalaista kellaria. Huumolaan palattaessa talvisodan todettiin säästäneen talon, seinät olivat pysryssä, mutta katto puuttui.

Koivumaan tilan pinta-ala oli maarekisterin mukaan 13,639 hetaaria. Peltoa oli 2,65 hehtaaria, viljelyskelpoista maata 0,10 hehtaaria ja metsää 10,887 hehtaaria.

Tilalla asuivat Pekka ja Lydia Niiranen, heidän lapsensa Lauri, Pentti ja Aimo sekä Lydian lapset Viljo ja Teuvo Tähkäpää.

Pekka Niiranen kaatui jatkosodassa.

Talon paikka löytyi. Kuvassa (vas) Lauri, Pentti, Seija ja Leena Niiranen.

Majajoki löytyi ja ihmetellään, että mitenkä päästään yli.

Lauri (vas.), Aimo, Lyydia, Martti ja Pentti Niiranen. Kuva on otettu Honkajoella vuonna 1941. Pekka Niiranen kaatui 3.9.1941
Muistokivellä Pentti ja pojanpoika Ville