Huumolan kotisivut
Asukkaat 1939
Kylätoimikunta
Kuvia
Ajankohtaista
Etusivu

Talo 53 Peltola, Notkola ja RaatikkoTalo 53 Peltola, Notkola ja Raatikko

Tilojen talouskeskus sijaitsi Huumolan Autiossa noin kolmen kilometrin päässä Huumolan pääkylältä. Tilojen yhteispinta-ala oli 76,96 hehtaaria. Siitä oli peltoa 14,1 hehtaaria, viljelyskelpoista maata 10,4 hehtaaria ja metsää 52,46 hehtaaria. Pellot olivat alle puolen kilometrin etäisyydellä talosta ja ne olivat pääosin muta- tai hiekkamaata. Ne olivat kahdessa eri lohkossa ja metsät kolmessa eri lohkossa.

Asuinrakennus oli hirsinen, mutta lautavuorattu. Se oli valmistunut noin vuonna 1910 ja sitä korjattiin 1930-luvun alussa, jolloin muun muassa vinttiä korotettiin ja tehtiin uusi ulkoeteinen, johon valettiin sementtiraput. Sähköä ei ollut. Lisäksi tilalla oli erillinen sauna, navetta, talli, sikala, lampola, puimahuone, riihi, aittoja, kellari sekä neljä latoa. Kotieläiminä hevonen, 7 lehmää, 4 vasikkaa ja kanoja.

Hallikaisen perhe oli muuttanut Huumolan kantakylältä Autioon 1900-luvun alussa. Vuonna 1939 tilalla asuivat Simeon Hallikainen Anna-vaimoineen sekä heidän poikansa Antton ja Tauno perheineen. Anttonin perheeseen kuului vaimo Vilhelmiina sekä lapset Aili, Pentti ja Hilkka sekä Taunon perheeseen vaimo Rauha sekä tytär Leena.

 

 

 

 

 

 

Vas. edessä: Siviä, Simeon ja Anna Hallikainen.Vas. takana: Vilhelmiina ja Antton Hallikainen ja Tauno Hallikainen. Kuva otettu ehkä 1929

Välirauhan aikana palattiin takaisin Aikuiset takarivissä vas.: Simeon, Rauha, Tauno, Anna, Vilhelmiina ja AnttonHallikainen.
Lapset eturivissä: Anna-Liisa Parkkari, Leena-Liisa, Pentti, Hilkka ja Aili Hallikainen ja Timo Parkkari.
Kuva otettu ilmeisesti 1941

Simeon ja Anna Hallikainen

Vaija ja mummo
Simeon toimi maanviljelystyön lisäksi lautamiehenä ja virallisena kaupanvahvistajana. Hän kuoli Vehmaalla 1946. Anna-mummo eli poikansa Taunon perheessä Maariassa ja kuoli vuonna 1962.

Tauno, Rauha ja Leena-Liisa Hallikainen.

Vuonna 1996 Hallikaisen pihapiiri oli kaunista niittyä, puro solisi ja kullerot kukkivat keltaisenaan. Pentti, Irma, Liisa ja Mirja vuonna 1996

Vuonna 2009 maisemat olivat muuttuneet lähes tunnistamattomiksi: metsät on hakattu ja metsäpalot ovat tehneet tuhojaan.

Sirkka vuonna 2009

Rakennukset sijoittuivat oheisen Veikko Niirasen laatiman piirroksen osoittamalla tavalla.

Pihapiirros